Facebook’u takdir ettim

EngellenmiÅŸ sitelere girmek için çoÄŸu zaman proxy (vekil sunucu) kullanıyorum, bugüne kadar kullandığım en saÄŸlam proxy saÄŸlayıcılarından biri Polonya, bir diÄŸeri de –çoÄŸunlukla tercih ettiÄŸim– Suudi Arabistan kaynaklı (212.93.193.83:443). Bunlar aslında güvenilir proxyler fakat yine de oturum kontrolü gerektiren sitelere (ÅŸifre ve kullanıcı adı ile girilen) eriÅŸirken kullanmamaya özen gösteriyorum. Bugün Firefox üzerinde kayıtlı unuttuÄŸum Arabistan proxysi ile Facebook hesabıma eriÅŸmeye çalıştım ve daha önce hiç rastlamadığım bir güvenlik önlemiyle karşılaÅŸtım. Kullanıcı adımı ve ÅŸifremi girdikten sonra ekranda “Alışılmadık bir yerden giriÅŸ yapıyorsun. GüvenliÄŸin için lütfen hesabını doÄŸrula.” gibi bir ibare belirdi ve doÄŸum günü bilgilerimi doÄŸrulamam istendi.
Facebook Proxy Mesajı
Bu uygulama hoşuma gitti, ne bileyim hesabın emin ellerde olduğunu bilmek güzel, ayrıca bu demek oluyor ki herhangi birisi Türkiye dışında bir ülkeden hesabıma erişmek istediğinde karşısına böyle bir hesap doğrulama ekranı çıkması olası.

Facebook’u bir kez daha takdir ettim.

İlginizi Çekebilecek Diğer İçerikler

3 Yorum

  1. zekai dedi ki:

    bi takdir de benden :D

  2. Darkesh dedi ki:

    canım şimdi bir baktımda facebook hesabında doğum tarihin gayet açık yazıyor. listendeki kişileride takdir et teker teker yoksa bu güvenlik önlemi pek işe yaramayabilir :)))

  3. Caner Öncel dedi ki:

    Benimki yazıyor ciğerim, herkesinki yazmıyordur herhalde :) olay o değil zaten, güvenlik önlemi takdir ediliyor burda.

Uyarı: Yorumlarda link kullanmayınız. Link içeren yorumlar otomatik olarak spam kabul edilmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir