Resim üzerine şeffaf bant eklemek, zamanında web üzerinde bir çok yerde aradığım ama nasıl yapıldığı hakkında hiç bir yazıya rastlayamadığım bir konuydu. Sağolsun bir arkadaşım bilgi verdi de öğrendim, aslında çok basitmiş :)
Bu iş için Photoshop uzmanı olmanıza gerek yok, ki zaten ben de uzman değilim :) Resmi görsel işlemek için 3 program kullanıyorum, hepsinden azar azar bilmek işimi görüyor.
Öncelikle resmi Photoshop ile açıyoruz, “Layers” bölümünde yeni bir katman oluşturuyoruz
Ardından soldaki “Tools” panelindeki “Rectangular Marquee Tool” aracını seçiyoruz ve resimin üzerinde bant çekilecek alanı fareinin sol tuşuna basılı tutarak belirliyoruz.
Seçtiğimiz alanı boya tenekesi ile istediğimiz renkte dolduruyoruz ve layer bölümünden şeffaflık ayarını yapıyoruz
Hepsi bu kadar. Eklediğimiz şeffaf bant üzerine yazı yazabilir ya da başka resimler ekleyebiliriz, nadiren de olsa bu tip bir çalışma gerekli olabiliyor.
Videolu anlatım:
Emiter – base – collector olayı daha bilgilendirici olmuş. Aşırı derecede basit bir çalışma. Daha iyisinide yapabilirsin.
Basit olduğu konusuna katılıyorum ancak sağolsun Burhan zahmet etmiş eklemiş, birilerinin mutlaka işine yarayacağından eminim.
@Suat hocam basit tabi ki ama bir de bana sorun :) o gün ne aramıştım :) yok yok düşünün bilginiz yok nasıl yapılır uğraşdur neyse ki arkadaşım öğretti de o gün işimi halletmiştim :) sonra da paylaşayım dedim illaki benim gibi photoshop cahili birilerinin işine yarar :)
hep pro işler olacak değilya bir köşede bu tip yazılar bulunsun :)
yıl olmus 2016 ben hala bılmıyorum mesela cok ısıme yaradı basıt deyıp gecmemek lazım tesekkurler