Teknoloji dünyasında modayı her daim büyükbaşlar belirliyorlar. Hoşlansanız da hoşlanmasanız da Microsoft’un veya Apple’ın yeni ürünleri için kullandıkları tasarım konseptleri önce adımınızı attığınız her yerde karşınıza çıkmaya, daha sonra zevklerinizi belirlemeye başlıyor. Bir yerden sonra karşılaştığınız bir tasarımın güzel olup olmadığına, Microsoft’un Windows 8’ine veya Apple’ın iOS7’sine benzerliği ölçüsünde karar verir hale geliyorsunuz. Bunun en güzel örneklerinden biri de benim. Daha düne kadar bol 3D’li, gradyan dokulu tasarımlar yapan biriyken, bugün gecem gündüzüm şunun gibi dümdüz işler yapmakla geçiyor (resimdeki eleman ben değilim). Çok değil bir sene önce Metro tarzı arayüzlerden nefret ettiğimi söylüyordum fakat bugün sitemde kullandığım tema Metro’nun kralı. Yani bu tarz artık hoşuma gidiyor.
Sözün özü an itibariyle moda flat, yani düz ve köşeli tasarımlar üzerine. Büyükbaşlardan biri canı sıkılıp farklı bir akım oluşturana kadar da böyle devam edecek gibi görünüyor. Bu sırada tasarım çantanızı her an faydalanabileceğiniz, modaya uygun oyuncaklarla doldurmakta fayda var.
Flat UI Kit ismiyle ortak yayınladıkları bu şahane oyuncak için Freepik.com ve Webdesignerdepot.com‘a teşekkür ediyoruz. İkisi de web geliştiriciler için hazine değerinde içerikler paylaşıyor. Hatta Freepik’in bu tür icraatlerine sitemde mümkün olduğunca yer vermeye çalışıyorum, daha önce yine onların bir girişimi olan, sebil tadındaki Flaticon.com‘dan bahsettiğimizi hatırlarsınız. Kendilerinden bu harika ikon deryasına Türk Lirası simgesini de dahil etmelerini rica etmiştim, sağolsunlar “Of kors” demişler ve kısa bir süre sonra da eklemişlerdi.
Aynı sempatiyi Webdesigner Depot’a karşı duyduğumu söyleyemeyeceğim zira iyi hoş çok güzel içerikler paylaşıyorlar ancak “Tweetleyerek öde” gibi, şahsen hiç hoşlanmadığım, 90’larda kalmış olması gereken teknikler kullanıyorlar. Buna göre sitede görüp beğendiğiniz bir dosyayı indirebilmeniz için sizi reklam tweeti atmaya zorluyorlar. Uygulamalarına saygı duyuyorum ancak ben bu güzelim dosyayı indirmeye çalıştığım gün Twitter cavlağı çekti, saatlerce ulaşamadım ve haliyle indiremedim. Kendisine yapılmasından hoşlanmadığı şeyleri ziyaretçilerine de yapmamayı prensip haline getirmiş bir blog yazarı olarak diğer tüm dosyalarda yaptığım gibi bunu da ziyaretçilerim kolayca indirebilsinler diye kendi sunucuma yükledim, Depot kusura bakmasın artık.
Sözü uzattıkça uzattıktan sonra gelelim dosyamıza. Önizlemesini aşağıda görebileceğiniz flat UI kitimiz PSD formatında ve ZIP’ten çıkarılmış hali 185 küsür megabayt, yani eşeğin gözü kadar. İçerisinde widgetlardan progress barlara, butonlardan slider örneklerine kadar onlarca tasarım elemanı bulunuyor, mausunuzun orta tuşunu yaldır yaldır aşağı doğru çevirirken kendiniz de göreceksiniz zaten. Dosya üzerinde layer layer çalışabilir, ticari ve kişisel işlerinizde özgürce kullanabilirsiniz.
Şahaneymiş cidden yapsan olur fakat ah bide css dökümü olsa :) Benim gibi amatörler için güzel olurmuş :)
eyw caner ilk defa paylaştığın bişi ilgimi çekti :D
ali kanka sende kit buldun *** arama :D
Ülen siteden çıktığın yok bir de ilk defa bir şey ilgimi çekti diyorsun. Nankör olma Allah taş yapar :D
Siz şimdi alıp güzel güzel kullanırken benim gibi cssi kıtlar melül melül bakıcaz, reva mı bu :D Neyse zaten o kadar da iyi değilmiş. Hep moda diye atlamamak lazım :)
(bkz: kedi ve uzanamadığı ciğer ilişkisi)
Konuyla alakasız ama zamanında üyelik açmadıydım şimdi resimli resimli yorumlar görünce canım çekiyor. http://www.egonomik.com/wp-login.php yi deniyim bakayım belki register açıktır dedim. Girmeyenlere şiddetle tavsiye ediyorum http://www.egonomik.com/wp-login.php :)
Hehe iyi yakalamışsın. Atak yapıp duruyorlar ben de böyle bir çözüm buldum :)
Bu arada resimli yorum olayı siteyle alakalı değil, gravatar.com üzerinden bir hesap açıp dilediğin avatarı yükleyebilirsin. Daha sonra WordPress tabanlı tüm sitelerde yaptığın yorumlar bu avatarla birlikte görüntülenir.
Amatörler için faydalı bilgi. Teşekkürler :)
Birine web sitesi yaptırsam ve o da bana bunu yapsa orta okulda öğrendiğin frontpage inen mi yaptın derim. :)
canercim her zaman ki gibi neden milyonlarca boş beleş bloglardan biri olmadığını göstermiş.
bazen yaptığın paylaşımlar o kadar denk geliyor ki artık şaşırmanın ötesinde ciddi paranoya yapmaya başladım. bu paylaşımları kullandığım projeleri ve tarihlerini not alıyorum :)
bunu Wordprese nasil yukluyoruzkardes?
Selamlar benim merak ettiğim freepik’ten indirdiğimiz bir görseli çalışmamızda direkt kullanabiliyor muyuz? Site ücretsiz diyor ama lisans kısmında “design by….” diye başlayan cümleyi çalışmalarınıza ekleyin diyor. Bunu yapmak zorunda mıyız? Tasarımda da kötü durur ayrıca?
Freepik ücretsiz kullanımlar için “designed by Freepik.com” ibaresinin zorunlu olduğunu söylüyor. Bunu yazmak istemiyorsanız ücretli lisans almanız gerekiyormuş.
Telif haklarına sonuna kadar saygılı biri olarak, eğer hukuki olarak problem çıkaracak büyüklükte bir proje için değilse o siteden alıp kullandığım ücretsiz görseller için şahsen bu yazıyı kullanmam.
Ben de yazmak istemiyorum ancak şirket için bir katalog yapıyorum uluslararası bir konferansta da kullanılacak, sadece kapakta freepik’ten bir grafik tasarım görseli kullandım ama şu an vazgeçtim, ne olur ne olmaz. Yazıyı da yazamayacağıma göre freepik işime yaramadı :(
Şirket için bir katalog tasarlamıştım ve kapağında freepik’ten bir grafik tasarım görseli kullanmıştım. Ancak şuan kullanmaktan vazgeçtim. Katalog uluslararası bir konferansta dağıtılacak, gözüm korktu açıkçası. Yazıyı da yazamayacağıma göre şu an Freepik işime yaramadı :(
Merhabalar, ben kullanırsak ne olacağını merak ediyorum. Diyelim ki uluslararası bir konferans için stant görseli tasarladık ve freepik’ten bir vektör parçası kullandık, ne olur sizce?
merhaba benim asıl merak ettiğim bu ücretin bir defalık mı ödendiği. Örneğin web sitemde kullandığım görseller için site kullanımda olduğu sürece her ay ücret mi ödeniyor?
Merhaba Esra, bu içerik için herhangi bir ücret ödemene gerek yok. “Tweetleyerek öde” dedikleri şey dosyayı download edebilmen için senden tweet atmalarını istiyorlar olmaları.